måndag 31 maj 2010

Heja Sverige

Härligt med vårt "nya" unga herrlandslag i fotboll, kul att dem fick prestera. Handbollsdamerna var helt ok i första, men taggade ner rejält i andra för att sedan ta tag i det när det började brännas.


torsdag 27 maj 2010

Spröjs

Ja nu börjar det bli färdigt inne i huset, kan kanske tänka mig att det är färdigt som Patrik (bror) har sagt hela tiden att det ska vara klart till skolavslutningen, själv tror jag på midsommar vill inte hasta. Han är rolig han, plåt och ventilationen är klart, elen är i det närmaste färdig, byggelen är frånkopplad och den riktiga inkopplad nu återstår att sätta golvlist uppe och nere, samt foder runt dörrarna, det känns som det är under kontroll åtminstone det som vi ska göra själva. Köket kommer färdigt, likaså trappan som monteras av snickarna, det sista av klinkret läggs nu till helgen

Men var är spröjsen, det fattades spröjs vid leveransen dessa blev restade och har inte kommit ännu, nu börjar jag bli lite arg på SP fönster, ska ringa idag.

lördag 22 maj 2010

Trädgårdsmöbler

Härlig grupp, gillar det stora bordet, hela serien är kanonfin.
Klicka på bilden om ni vill se soffan


www.dennyshome.se

söndag 16 maj 2010

Nya bilder från huset

Här kommer äntligen lite bilder från huset, Fredrik och Pierre lägger klinker och fogar om vartannat, fint blir det, golvkontakterna kommer på plats efter lite meck med plattorna, så bra det blir;)



Örn gör badrummet så fint, oj vad rutigt det blir, hoppas det blir mindre rutigt med den vita fogen.
Pardörren fixade snickare J innan dem drog vidare till nästa bygge, det var det sista dem gjorde hos oss. Tack Lekeryds Byggvaror för ett fint arbete.





Lite blandade bilder med fönster foder, vi har valt enkla släta foder med "skurklackar" vid varje hörn på fönster och dörrar för att ta upp profilerna i dörrarna.
Det fina smidesräcket, som vi är så nöjda med.

lördag 15 maj 2010

Inspirationsbilder Badrum



Foto John Granen



Härligt med rutigt golv, varit sugen på det, tycker det är så fint hos andra, är dock rädd att jag tröttnar på det, det kommer dock att bli lite av det i det ena badrummet.

Bild från House Beutiful

Härligt badrum med inbyggt badkar med ett underbart trägolv, gillar det skarpt.






Foto BHG

fredag 14 maj 2010

Inspirationsbilder Kök

Vilken härlig liten maskin, jag gillar designen ser nästan ut som ET




Härlig bänk, har funderat på att ha en sådan i köket, Filippa vill ha en i sitt rum vilket hon kommer att få;)




Trevlig helg, har lite foto torka just nu, men jobbar på det.

söndag 9 maj 2010

Energi...

Oj vilken underbar helg, den har varit full av energi vilket resulterade i att F, min far och jag har satt foder runt fönster, taklisten är på plats, allt är grundmålat och slipat vilket känns bra, golvet slipat inför klinkersläggning kommande vecka, här emellan har vi haft kalas för F med bullar och tårta och roliga presenter, F gillade mest den från Gtbg eller var det jag....Hela nya Mårtensdrätt har haft fullt upp, Villa Löwsta har slipat på liret utvändigt, snart inflyttning här;) kul...Villa Västkusten har fixat med tak samtidigt som många brädor har spikats i taket på uterummet.

Villa Arvidsson har fått dörren i satt av snickare J, även det fina balkongräcket är levererat, bilder kommer senare i veckan, så bra det blev. Lekeryds Byggvaror gjorde sin sista dag i fredags och det kändes lite konstigt, men samtidigt kul.

Nu hoppas vi på en varm vecka, vill börja måla utvändigt.

tisdag 4 maj 2010

Makrilllll på burk

Visst ser det gott ut, makrill på burk. Christoffer tog sig lite lunch på egen hand, bra med lite företagsamhet. Det blir så när man inte är snabb nog med lunchen. Tycker nog han kunde väntat för idag kommer målare, bonden och mekanikern på lunch.



måndag 3 maj 2010

En månad till

Det kommer att bli en x:a månad med den här fina utsikten, sitter och kikar ut över sjön varje morgon. Sista bilden visar lite snö, vackert det också, men den finaste bilden är när korna betar precis utanför, ni ska få se en dag.



Inflyttning i huset är skjutet en månad på framtiden efter lite förseningar med olika byggmaterial typ golv och panel som tar tid att sätta, snickarna är inte riktigt klara och vi känner att vi börjar inte lista eller lägga golv förrän dem är klara med sitt, dem fina snickarna kommer att bli klara den här veckan, vilka bra snickare vi har, helt fantastiskt bra, ni är jättebäst.

En liten aprilbild, när aprilvädret jäckar oss som mest.



Idag kommer det målare som ska stryka smygarna och spackla vardagsrummet.

söndag 2 maj 2010

Målade dörrar

Bilder på dörrarna som ska vara på övervåningen är färdiga, dem ska dock målas en gång till, men det kommer att göras när dem hänger på plats.




Omålade dörrar som ska vara på entré planet.



Det runda fönstret är på plats i vår klädkammare.



Golvet ligger och torkar till i sovrummet, kommer att läggas till helgen. Köket har fått panel på väggarna och taket kommer att bli klätt av liknande panel i veckan och äntligen är smygarna på plats.




Smygarna på plats i grov entrén.

lördag 1 maj 2010

Sköna Maj

Sköna maj välkommen, ja du är efterlängtad det är riktigt härligt att ha dig här, särskilt efter den underbara vinter som varit, vilket naturligtvis kan tolkas på många olika sätt, det är dock skönt med vit snö som ger kul lek för alla åldrar istället för regn och slask, som är mindre kul. Ni förstår vad jag menar, det var lite väl kallt och långdraget i år.
Nu ska jag njuta av lilla maj och vara husbyggare med en hel del måsten fram till midsommar.



Ha en fortsatt härlig helg.