fredag 29 juli 2011

Staketdrömmar

Då har man gått av ännu ett nattpass med fina kollegan P, han hade med sig fina svampkorgen med fem kilo kantareller till mig, så när jag vakat av och alla har kommit iväg på sina semestrar ska jag rensa svamp och drömma om mitt staket.
Lilla F åker på semester med farmor, faster, farbror och sina kusiner till Alcudia, lilleman ska följa med mormor och morfar till Bergs slussar, den store mannen ska till Västervik på hojrock med bästa J från Malung, kvar hemma blir det 3/6 delar av familjen. Vi kommer dock att få besök av P och söner som fixar med plattan fredag och lördag.

Jag fösöker tänka vilken modell på staket som vi ska ha och jag återkommer alltid till detta, tycker det är så himla fint.




onsdag 27 juli 2011

Före och efter gallring

Tänkte visa före och efter gallring ner mot sjön, och upp mot slänten, tänk vad det ändrar sig.

Där Christoffer står, har vi idag flaggstång och uppe vid riset har han börjat att "anlägga" sin lekplats.





Så här "igenvuxet" var det ner mot sjön 2009, här har grannarna S, N och F roat sig med sina motorsågar...sådan skillnad det blev, ett fantastiskt bra resultat, nu är det bara det tråkiga kvar riset som ska tas om hand.



tisdag 19 juli 2011

"Porchen" har fått tegel, plåt och färg...

Idag är det sista dagen av fp-dagarna - sedan blir det "rikets tjänst" igen efter nästan sex veckors ledighet.
Det börjar närma sig - en färdig "porch" jag kan knappt tro det, ett av målen som påbörjats och som skulle slutföras nu i juli närmar sig slutet, det är stolparna som ska på plats och plattan som ska slipas kvar, därav dem provisoriska "stampsen". Plattan kommer att få sina sista slipningar under nästa vecka!





torsdag 7 juli 2011

Läkt och plåt

Läkt och plåt på plats.
Till helgen kommer teglet att läggas, skulle vara
fint om man hinner med lite målning också. Vi får se!



måndag 4 juli 2011

Inköpsresa

Då blir det till att fara till staden, har en full lista med ärenden. Dräneringen pajade för oss, så det rann från alla håll och kanter i våra rännor och rör,
det blir ett besök hos några handelsträdgårdar, fler fruktträd och lite perenner, besök hos tandläkaren med lilleman, samt dumpa lilla F hos en kompis, besöka SB.

Hus strax utanför Höllviken mot Skanör

söndag 3 juli 2011

Semester i Höllviken

Då var man hemma efter en helt fantastisk vecka i Höllviken, vilket fantastiskt ställe med helt underbara hus, tur man inte for hit före byggandet, då skulle jag aldrig kunna bestämma mig för vilken stil vi skulle bygga i.
Huset vi bodde i var en riktigt liten "pärla" med en fantastisk trädgård som fått namnet Strömma.
Vi var nere tillsammans med F:s syster med familj, svågern kommer från H vilket var kanonbra, det betyder att man får se många smultronställen.
Nu har vi vilat oss i form och fortsättningen på vår porch börjar del II.

Strömmas glasveranda



Här på Shakespeare blev vi lite av stammisar, skönt att slippa laga mat.